SIGNALSOFT

A Signalsoft Rail Consultancy Ltd. Kanadai cég valós biztosítóberendezésen alapuló forgalomirányító szoftvereket készít. Főként állomások és kisebb irányító központok (KÖFI) szimulációkat adnak ki. Eddig két ország vasútállomásait programozták le.

  1. A Holland rendszerű  szimulációk (NX-panel) eddig három programot  adtak ki, és kettőnél többen is irányíthatják a forgalmat hálózatban.
  2. A Német Sp Dr S 60-as biztosítóberendezésű állomások (közel 15 állomás) forgalmát nem csak egyedül, hanem hálózatban többen is kezelhetjük, valamint a szomszédos állomásokat is össze lehet kapcsolni.

A programot folyamatosan fejlesztik és javítják, részletes a segédlete (Wiki), és többnyelvű fórumot is üzemeltetnek.

Fejlesztő: Richard Plokhaar
-------------------------------------------------
Program: Kanada
Nyelv: Angol, Német, Holland,
Licenc: Fizetős (demó van)
Weboldal: www.signalsimulation.com
Op. rendszer: XP, Win7, Win8,
Közösségi oldal: Facebook
Webshop: shop3.signalsoft.nl


 

Signalsoft Webshop költözés

Új helyre költözött a Signalsoft webshop-ja, ezentúl a https://shop4.signalsoft.nl/ címen lehet elérni. Sajnos a korábbi regisztrációkat nem lehet átvinni, így újból regisztrálni kell az oldalon. Ezzel sajnos az összegyűjtött pontokat is elveszítettük.

Itt a Würzburg Hbf DEMÓ!

Itt a Würzburg Hbf DEMÓ!
Kipróbálható, megvásárolható:

https://shop3.signalsoft.nl/…/post-t-w%C3%BCrzburg-hbf-demo…

 

Signalsoft Rail Consultancy Ltd’s newest signal box simulation, Zentralstellwerk Würzburg Hbf,  has arrived!

Würzburg Hbf is a very large panel and contains many new options and functions. It is a Sp Dr S 600 type of panel with complex operations and the use of a control monitor, just like the real thing! This signal box is in the start of the North-South High Speed Line to Hanover with ICE trains running up to 280 km/h.

Read more…

Signalsoft - Fulda központ

Kiadásra került a Zentralstellwerk Fulda szimuláció, amelyben az Sp Dr S 600, Sp Dr S 60, Sp Dr S 2, MCL84, ZNP 801 típusú berendezések működnek 1:1-ben.

Jellemzők:

  • ICE vonatok akár 280 km / h sebességgel
  • Zentralblock-rendszer és automatikus blokkoló rendszer, valamint LZB (ATC)
  • Csoport gombok
  • 4136 lehetséges útvonal
  • 1300 vonatok naponta, sok a tehervonat
  • 11 forgatókönyv
  • 2014/15-ös téli menetrend

 

Megtekinthető a teljes panel: http://signalsimulation.com/zoom/fulda/

Részletes leírás: http://signalsimulation.com/simulations/fulda/

Kezeléshez segítség: Fulda manual

Megvásárolható 99 €-ért: https://shop3.signalsoft.nl/psb-fulda-ffu-10000000038-.html-1

Signalsoft - Mathilde központ

A Signalsoft egyik legrégebbi fejlesztése a Mathilde PSB (1996). A nemrégiben újra kiadott központban a Oberhausen városban található tehervonat "elosztó" forgalomirányítását próbálhatjuk ki a Signalsoft Sp Dr S 60 panel jelenlegi változatában. Az általunk irányított vágányok hossza 264 km, 19 vonal kapcsolódik a területhez és közel 800 vonat/nap közeledik. A Mathilde központban a Rurh vidékének tehervonat forgalmát kell irányítanunk a nap 24 órájában. A szimulációban csak keresztirányú közlekedés folyik, a központi "vonatelosztáson" kívül három PSB forgalmát is nekünk kell távvezérléssel irányítani.

joomplu:736

Bővebben: Signalsoft - Mathilde központ

Signalsoft - Essen Hbf.

Nemrég kiadott Essen Central Station (EE) Essen főpályaudvar szimulációt bárki megvásárolhatja a Signalsoft shop-ban 69.95€-ért (kb. 21.000Ft). Az ár elsőre riasztónak tűnik, de nézzük meg mit kapunk a pénzünkért.

 

Az Essen Hbf.-t 1974-ben üzemelték be Sp Dr S 60-as biztosítóberendezéssel, az általunk irányított vonal hossza 191 km! Naponta 1500 vonat közlekedik ezen a szakaszon, a kezelőpanel 6440 db dominóból (csempéből) áll, amiben 1192 db nyomógomb lett beszerelve! A teljes panel 1600x1200-as felbontás mellett 3db monitort fedne be akkora a kezelőfelület. A valóságban 2 diszpécser és 2 segítő kezeli a 14 állomás forgalmat, naponta 150.000 utas közlekedik ezeken az állomásokon.

joomplu:720 Essen Hbf. Galéria

Bővebben: Signalsoft - Essen Hbf.

Új weboldala lett a Signalsoft-nak

A Signalsoft Rail Consultancy Ltd. Kanadai cég weboldal fejlesztést hajtott végre a közelmúltban. A fejlesztésnek köszönhetően szebb és jobban áttekinthető felület áll rendelkezésre a vasúti forgalomirányító szimulációk rajongók számára.

A főoldalon egy rövid köszöntő, a legfrissebb fejlesztések, valamint a hírlevélre való feliratkozás található. Külön menüpontban összegyűjtötték a szimulációkat, ahol rövid leírás és képmentés található minden programról, közvetlen shop elérhetőség, fórum link és program zoom is helyet kapott, továbbá a minimum és ajánlott rendszerkövetelmények. A menük között van még a Support (támogatás) is, ahol a fórum és a szimulációk Wiki elérhetőségét találjuk meg. A Contact menüpont alatt levelet írhatunk, míg az About alatt rövid leírást találunk a Signalsoft Rail Consultancy Ltd. vasúti tanácsadó cégről.

joomplu:658

A főoldal/news alatt lettem figyelmes a Panel Aging Expert Option fejlesztésre. Az újdonság a német központoknál érhető majd el, és csak a kinézetet teszi élethűbbé, véletlenszerűen átszínezi a paneleket (dominó kockákat) ami a használat és öregedés miatti elszíneződést és a javításokkor történő cserék színkülönbségét hivatott szimulálni. A leírás szerint az Expert Options alatt lehet majd választani ezt az opciót, a következő Update alkalmával elérhető lesz. Kép a fejlesztésről: joomplu:659

Signalsoft - PSB Kirchhain és Marburg (FMBG+FKIH) szimuláció

Két új központot adott ki a Signalsoft. A két központ a a Franfurkt és Kassel közötti fővonalon (Main-Weser-Bahn) található és szomszédosak egymással, tehát hálózaton keresztül is lehet a két állomást összekapcsolni. A szimuláció az 1971/72-es időszakot dolgozza fel, mind vágányhálózatban, mind menetrendben. Ennek köszönhetően a vasút "aranykorában" irányíthatjuk a vonalon azóta lecsökkent tehervonatokat és a Marburg-i fűtőház forgalmát.

 

A két szimulációt egy csomagban árulják, amit megvásárolhatunk a Signalsoft Webshop-ban 49.95€-ért (kb. 15.000Ft)

A szimuláció képmentése megtekinthető itt:

Teljes leírás angol, német és holland nyelven: Kirchhain PSB, Marburg PSB,

Bővebben: Signalsoft - PSB Kirchhain és Marburg (FMBG+FKIH) szimuláció

Tamogatóink:


 

Partnerek: