Blockpost

A Blockpost Software által készített szimuláció az angolok által használt vonóvezetékes -blokkos biztosítóberendezést szimulálja.
A rendszerben a bell-code (harang-kódos) kommunikáció abból a kórból való, amikor még nem telefonon beszélgettek a szomszédos állomások, hanem harang jelekkel (pl. 1-2-1 kód) kértek engedélyt egymástól. A berendezés annyira megbízható és időtálló, hogy a mai napig használják a mellék és nosztalgia vonalakon.

 

 

 

Fejlesztő: Blockpost Software Ltd.

Program: England, Derby

Nyelv: Angol

Licenc: Fizetős (Demó van)

Weboldal: http://www.blockpostsoftware.co.uk

Op. rendszer: XP, Win7,

Képek: Galériában


 

Blockpost hírek

It has been a while since the last update but, COVID not withstanding, developments have continued in the background. The main activity has been in the Advanced version of Exeter West and I expect to announce a new release - including significant new timetables - shortly.
(Thank you to the dedicated members of the Exeter West Group who have contributed to the development and testing work!)

Additionally, all our simulations have recently (19 Jan 2022) received an update to their code. The changes are of a minor administrative nature and Registered Customers need not update their installation. However, if you are intending to purchase a licence, please ensure you are registering using the latest version (release date 19 Jan 2022).

Our newest simulation - Crow Nest Junction - remains available to Purchase as a fully licensed version.
Further details of this very interesting simulation are now available on our Advanced Series webpage.

Work is also in hand to develop a Timetable Editor for this simulation which will be released subject to sufficient sales of the Simulation.

21 January 2022

 

 
 

2022. január 21

 

Új szimulációt adott ki a Block Post Software (Crow Nest Junction)

Not the recently-closed plywood wonder, but the former L&Y box of 91 working levers. The simulation is set in the late 1950's when the area still featured extensive freight operation to and from the Liverpool docks, the Lancashire coal fields and local manufacturing industry.  Coupled with some very difficult gradients, this necessitates the use of Banking locomotives from the Wigan direction. Add to this busy holiday traffic to the seaside resorts of Southport and Blackpool (yes, a number of these did run via Hindley!) and operation is quite interesting!

https://blockpostsoftware.co.uk/

 

 

Bővebben: Új szimulációt adott ki a Block Post Software (Crow Nest Junction)

Exeter West – Advanced Add-on Pack

Az Exeter West – Advanced Add-on Pack egy kiegészítő szimuláció, ami az Exeter West 1960-as alapprogramhoz készült.
A szimulációban a nyugat angliai Exeter St David’s állomás nyugati biztosítóberendezés tornyát kell korhűen kezelni. A berendezés teljes toronnyal együtt a Crew-ben található vasúti múzeumban a mai napig működőképes (lebontásakor odaszállították).

A mi (forgalmi szolgálattevő) feladata összetett és komoly előképzésre lesz szükségünk ahhoz, hogy hiba nélkül küldhessük a vonatokat négy fő irányba és további egyéb állomáson belüli helyre. Az őrhelyek közötti kommunikációt különböző hangmagasságú harangokkal kell lebonyolítani. A harangkódokat egy táblázatból fejthetjük meg, de hogy ne legyen könnyű, a vonatok azonosításán felül egyéb cselekményre és kiegészítő információra is harangkódokat használnak.
A szimuláció csak az eredeti Exeter West programmal működik!

Részletek: http://www.blockpostsoftware.co.uk/EWadv_add_on.php

Az angol nyelvtudás szükséges a szimuláció megértéséhez, használatához!

Igazi kihívás, nem kezdőknek!

Képek a szimulációról és az általam készített fordítások és kiegészítő táblázatokról: Blockpost Software Galéria
 

Bővebben: Exeter West – Advanced Add-on Pack

Letölthető a Portcreek Junction DEMÓ változata!

 

A Blockpost Software által készített szimuláció az angolok által használt vonóvezetékes -blokkos biztosítóberendezést szimulálja.
A rendszerben a bell-code (harang-kódos) kommunikáció abból a kórból való, amikor még nem telefonon beszélgettek a szomszédos állomások, hanem harang jelekkel (pl. 1-2-1 kód) kértek engedélyt egymástól. A berendezés annyira megbízható és időtálló, hogy a mai napig használják a mellék és nosztalgia vonalakon.
A szimulációban a harang kódokat az eredeti berendezésnek megfelelően halljuk, esetünkben három különböző hangmagasságú harang, mert három szomszédos állomás van. A harang kódokat értelmezni kell, majd vissza kell ismételni, bizonyos esetekben kar átállítása után lehetséges, ekkor foglalttá válik az adott szakasz, majd a menetrendnek megfelelően nekünk is engedélyt kell kérni a másik (továbbhaladási irányba) állomástól, itt is harangkóddal. A visszajelzés és foglaltság állítást követően tudjuk majd beállítani a váltókat-reteszelőket-jelzőket. Az elindulást a szomszédból haranggal jelzik, továbbá az érkezés és elhaladást is, valamint a szakasz szabadra állítást is haranggal kell érvényezni!
Bonyolultnak hangzik elsőre, de 1-2 órás gyakorlás után könnyen kezelhetővé válik ez az "egyszerű" berendezés!
Legyél Te is forgalomirányító!

http://www.blockpostsoftware.co.uk/downloads.php

Bővebben: Letölthető a Portcreek Junction DEMÓ változata!

Tamogatóink:


 

Partnerek: