Hírek

A Peterborough-i találkozó

2010 első angol találkozója Peterborough-ban

Egy kocsmában rendezték meg a találkozót. Március 19.-én 12:00-tól érkeztek a SimSig-es rajongók és délután hatig irányíthatták a forgalmat. A részletes programot és térképet előre leközölték a simsig.co.uk weblapon. A találkozón kb. 60-an jelentek meg. A népes érdeklődőre 16 db hálózati, kettő kezdő,kettő web és kettő fejlesztő számítógép jutott. A kezdő irányítók a Royston-t vagy a Drain szimulációkon gyakorolhattak. A számítógépet összekapcsolták hálózati kábellel, amin a Skót központotokat osztották fel 16 munkaállomásra. A játékosok 30 percenként váltották egymást, úgy hogy mindenki legalább egyszer irányítson. A beosztások sorsolás útján lettek kiosztva.

A fejlesztőknek fenntartott számítógépeken titkos munka folyt. (valószínűleg a következő központon dolgoznak)

 

 

A találkozó alatt folyamatos internetkapcsolat volt a honlap fórumán keresztül a résztvevők és a külvilág között, bár a hálózati játékhoz nem lehetett csatlakozni. Ennek az az oka, hogy sajnos nagyon megszaporodtak a visszaélések a SimSig-es hálózati játékoknál, ugyanis elég könnyen megszerezhető a csatlakozáshoz szükséges IP cím, és néhány önjelölt "tréfamester" csatlakozik ezekhez, majd jól összekuszál mindent ( pl. trágár üzeneteket írnak a jelzőkhöz, össze-vissza állítgatják a váltókat és jelzőket).
 

A szervezés nagyon profin sikerült, előre megrajzolt asztalrend készült, kék háttér minden asztalhoz, amin a központ (munkaállomások) adatai és rajzai lettek kifüggesztve. Az ország mérete miatt előre ajánlottak szállás lehetőséget is. Valószínűleg a déli kezdésnek is ez lehet az oka.
Külön programként ellátogattak a Peterborough PSB irányító központba is.

A helységből adódóan volt lehetőség sörözni és üdítőzni. Estére négy éttermet is ajánlottak a résztvevőknek ahol további megbeszélések folytak. A következő napra is szerveztek egy zárt fejlesztői találkozót, amire csak szűk réteg kapott meghívást.

A hálózati játék három irányító központból állt (host):

  • CScot +5 kezelő
  • Edinburgh +6 kezelő
  • NEScot + 5 kezelő

A fórumon olvasható, hogy a hálózati problémák miatt jóval 14:00 után indulhatott meg a játék. Szerintem a maradék négy óra kevésnek tűnik. A találkozóról készült fotók alapján az átlag életkor közelebb van a 40-hez mint a 30-hoz. Nagy-Brittanai népessége meghaladja a 60millót, a találkozóra közel 60-an voltak kíváncsiak. (tehát a magyar találkozó aránya sem rosszabb) 

A találkozó szövegének fordításában Pap Dávid István (Sünöcske) segített.

Murai László (Snail Sims)

 

 

Tamogatóink:


 

Partnerek: