Rendezvények

X. Temofeszt - Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál

2018-ban tizedik alkalommal kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb szabású szakmai és szórakoztató célú vasútmodell kiállítása, a TEMOFESZT. Ahogy az eddigi évek során is, most is várjuk a kicsi és nagy vasútrajongókat, ezúttal a korábbiaktól eltérő időpontban: október 20. és 22. között.

Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park / Hungarian Railway Museum Tatai út 95., Budapest, 1142

A rendezvénnyel kapcsolatban minden információt megtalálhat itt, a weboldalon, valamint hivatalos Facebook oldalunkon, továbbá a lenti linken az eseménynél.

https://www.facebook.com/events/161123257937122/

http://www.temofeszt.hu/


TEMOFESZT’s (International Technical Model Train Festival)

Between October 20 and 22, TEMOFESZT, Central and Eastern Europe’s biggest railway model exhibition, opens its doors for the 10th time in the Hungarian Railway Museum (Magyar Vasúttörténeti Park) for those who are interested in professional railway modelling.
The event offers several interesting programmes to its visitors: besides the regular and plotting boards of almost every size a wide range of RC vehicles are presented such as trucks, tanks and machines. This year’s newness is the railway built of LEGO® bricks.
We recommend this program to railway lovers, those who are eager for it or families, as everyone can find a part of this colourful world which grabs their attention.

http://www.temofeszt.hu/

 
 

VII. TEMOFESZT 2015. (XII. Magyar Simsig Találkozó)

2015. október 9. és 11. között bonyolították le a VII. TEMOFESZT-et a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Idén a rendezvényen szerény kis csapatunk 10 fővel volt jelen. A 2014-es rendezvényhez hasonlóan a Déli bejáratnál (jobbra) volt a vasúti forgalomirányító "bázisunk", ahol többek között SimSig Derby - Saltley - Aston központokat kapcsoltuk hálózatba, valamint a KX központot üzemeltettük közösen.

Továbbá a Signalsoft szimulációit is hálózatba kapcsoltuk, mint pl. a Rheingold project állomásait, vagy a Hengelo és Amsterdam szimulációkat több kezelő segítségével irányítottuk.
Nagy sikerű volt idén is a "Gyere próbáld ki" számítógép, ahol bárki kipróbálhatta a forgalomirányító szimulátorokat, a SimSig-es Lime-Street vagy Royston-t.

Köszönjük a segítséget azoknak a SimSig.hu Klub tagoknak, akik részt vettek, vagy eszközökkel és bútorokkal támogatták a találkozót!

 

Képek a galériában.

 

Legyél Te is forgalomirányító!

Bővebben: VII. TEMOFESZT 2015. (XII. Magyar Simsig Találkozó)

XI. Magyar Simsig Találkozó (2015.03.28.)

A hagyományoktól eltérően nem hazánk fővárosában, hanem Győrben tartottuk meg a 11. Magyar Simsig Találkozót. A Vasutasok Arany János Művelődési Házában megtartott eseményen kilencen vettünk részt. A klubtagok egyik fele a SimSig legújabb King Cross szimulációját kapcsolta hálózatba, míg a másik fele a Signalsoft-os Remagen központokon irányították a vasúti forgalmat.

Külön programként megtekintettük a Győr állomás Thales Elektra vasúti biztosítóberendezést működés közben.

Külön köszönet HEAK-nak a szervezésért, és a Vasutasok Arany János Művelődési Házának az ingyenesen biztosított helységért!

A találkozóról készült fotók a Galériában.

 

Legyél Te is forgalomirányító!

joomplu:749

VI. TEMOFESZT 2014. - (X. Magyar Simsig Találkozó)

2014 október 10-12 között bonyolították le a Magyar Vasúttörténeti Parkban a Közép-Kelet Európa legnagyobb vasútmodell fesztiválját a TEMOFESZT-et.

A SimSig csapata már harmadszor volt jelen a rendezvénysorozaton, ahol nem csak a SimSig forgalomirányító szimulátort lehetett kipróbálni és megtekinteni, hanem a Signalsoft (Post-T) és a Softicon szimulációit.

Csapatunk 8 számítógéppel, egy kivetítővel és egy óriás TV-vel várta a vasúti forgalomirányító szerelmeseit és a hazai forgalmi szolgálattevőket, hogy megismerjék a legjobb és legújabb forgalomirányító szimulátorokat, kiegészítőket és menetrendeket. A Csarnok Déli bejáratával szemben volt felállítva az asztalunk. Mind a három napon hálózatban irányítottuk a forgalmat,

SimSig: KX teljes hosszában, Bristol-Exeter-Westbury-Glocester-Swindon tengelyen.

Signalsoft: Rheingold központok

Nagy érdeklődést mutatott a Signalsoft-os Arnhem 1965-ös szimuláció és a SimSig Liverpool Lime Str. szimulációk, ami egy külön "Próbáld ki" gépen volt elérhető.

Kérdések is akadtak bőven, főleg a magyar vonatkozású forgalomirányító szimulációk után érdeklődtek! 

A rendezvény 2015-ös megrendezése esetén a SimSig csapat is jelen lesz!

Legyél Te is forgalomirányító!

VI. TEMOFESZT

Bővebben: VI. TEMOFESZT 2014. - (X. Magyar Simsig Találkozó)

Virtuális vasúti találkozó november 23-án!

Idén november 23-án (vasárnap) 10 és 16 óra között tartja meg a szokásos virtuális vasúti találkozóját a VonatMagazin a kispesti Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban, amelyre szeretettel várunk mindenkit aki szeretne kissé elmerülni a számítógépes vasúti programok világában!

Bővebben: http://www.kmo.hu

Belépő: 300Ft/fő
Időpont: 2014. november 23. (10:00 - 16:00 között)
Helyszín: Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban, 1191 Budapest, Teleki u. 50. (Térkép)

IX. Magyar Simsig Találkozó, V. TEMOFESZT

A háromnapos Temofeszt keretében tartottuk meg a IX. Magyar Simsig Találkozót. A rendezvényen összesen heten vettünk részt, de folyamatos irányításban csak öten tudtunk részt venni. A kilátogatók közül csak igen kevesen érdeklődtek a forgalomirányítás iránt, de nagy meglepetésünkre a kis számú érdeklődő tisztában volt a SimSig programmal és kisebb-nagyobb gyakorlattal is rendelkeztek.

A rendezvény megnyitóját követően a SimSig.hu csapata 5 számítógéppel 8 monitorral kezdte meg a működést a virtuális forgalomirányítás világában. A számítógépeket hálózatba kötöttük a Scottish Region három központját (Edinburgh, Central Scotland és a North East Scotland). A pénteki napon a Skót központokkal "zökkenőmentesen" működtünk. A TCF-eken kívül komolyabb probléma nem történt. A négy órás Skót központokról áttértünk a régi KX központra, amit 5 részre osztottunk.

A szombati napon több érdeklődő volt, főleg azután érdeklődtek, hogy mi irányítjuk-e a terepasztalokat. Négy számítógépen a KX-et működtettük és egy gépen a Signalsoft Post T Arnhem 1965-ös szimulációt futtatunk. A Post T iránt nagyobb érdeklődés mutatkozott. Sokan megkérdezték, hogy hazai fejlesztésű és vagy hazai vonatkozású forgalomirányító szimulátor miért nincs.

A vasárnap szintén öten kezdtük meg a hálózati szimulációt. A pénteken abbahagyott KX-et folytattuk, 40 percenként cserélgettük a területeket. A szimulációban 23:45 percig jutottunk és 62%-os teljesítményt értünk úgy, hogy szinte folyamatos TCF (hamis foglaltság) nehezítette a kezelők dolgát. Az utolsó napon a vasút modellezők is szakítottak időt, és komolyan érdeklődtek a programok iránt. A szervezőktől meghívást kaptunk a következő Temofesztre, ahol már kivetítőn is látható lesz a Simsig forgalomirányító szimulátor működés közben.     

 

V. TEMOFESZT NEMZETKÖZI VASÚTMODELL FESZTIVÁL

A vasútmodellezés szerelmesei számára gazdag programot kínál a közkedvelt Vasúttörténeti Park október második hétvégéjén a már hagyományosnak mondható Nemzetközi Vasútmodell Fesztivállal, amely Magyarország - és talán a kelet-közép európai régió - legnagyobb vasútmodell kiállítása.

A kiállítás nemzetközi résztvevői között köszönthetünk német, osztrák, cseh és szlovák vendégeket és a már ismert hazai munkák mellett lesznek új, még eddig be nem mutatott terepasztalok, modellek is.

A tavalyi rendezvényen 35 kiállító vett részt, a 2013-as fesztiválra már ennél többen jelezték részvételi szándékukat.


A SimSig.hu csapata is jelen lesz a rendezvényen 4 számítógéppel, ahol bárki kipróbálhatja a SimSig összes szimulációját, a Signalsoft álltal készített szimulátor közül a Andernach, Bonn Hbf, Braunschweig Hbf, Gelsenkirchen Hbf, Hürth-Kalscheuren és Köln Hbf német központokat, valamint a Arnhem 1965, Hengelo és az Amsterdam CS holland központokat. (lesznek meglepetés központok)

A számítógépek hálózatba lesznek kapcsolva, tehát a SimSig és a Signalsoft központokat is lehet közösen irányítani a rendezvény alatt.

2013. OKTÓBER 11-12-13. 10:00-18:00

Bővebben: V. TEMOFESZT NEMZETKÖZI VASÚTMODELL FESZTIVÁL

Virtuális vasúti találkozó 2013.05.05.

2013. május 05-én várunk titeket a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban ahol megint megrendezésre kerül a Virtuális Vasúti Találkozó. A feltételek változatlanok, mi visszük a számítógépeket és a programokat, adunk helyet és segítünk a játékban, ti pedig eljöttök vasárnap valamikor 10 és 16 óra között és jól érzitek magatokat.

Ősz előtt több Virtuális Vasúti Találkozó már biztosan nem lesz, ősz után pedig majd meglátjuk hogyan alakul, szóval már csak ezért is érdemes ellátogatni. A művelődési házban egyébként Legó kiállítás lesz a hétvégén, tehát akit ez a téma is érdekel, az egy helyen megkaphatja a kettőt. Gyertek el, játsszunk egy jót!


Bővebben: http://www.kmo.hu

Belépő: 300Ft/fő
Időpont: 2013. május 05. (10:00 - 16:00 között)
Helyszín: Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban, 1191 Budapest, Teleki u. 50. (Térkép)

Virtuális vasúti találkozó 2013.02.03.

{jcomments off}2013. február 03-án várunk titeket a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban jó néhány számítógéppel, különböző, vasúthoz kapcsolódó programokkal. Ezek egy része már ismerős lesz, de bemutatkozik a Run 8 Train Simulator az arra fogékonyaknak, valamint akár új területet nézhettek meg SimSigben, vagy új járműveket például openBVE-ben. Szóval ha éppen nincs jobb programotok, vagy csak szeretnétek találkozni velünk és beszélgetni egyet-kettőt a témáról, akkor gyertek el, várunk titeket 10-16 óra között.

Bővebben: http://www.kmo.hu


Belépő: 300Ft/fő
Időpont: 2013. február 03. (10:00 - 16:00 között)
Helyszín: Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban, 1191 Budapest, Teleki u. 50. (Térkép)

Tamogatóink:


 

Partnerek: