Rendezvények

IX. Magyar Simsig Találkozó, V. TEMOFESZT

A háromnapos Temofeszt keretében tartottuk meg a IX. Magyar Simsig Találkozót. A rendezvényen összesen heten vettünk részt, de folyamatos irányításban csak öten tudtunk részt venni. A kilátogatók közül csak igen kevesen érdeklődtek a forgalomirányítás iránt, de nagy meglepetésünkre a kis számú érdeklődő tisztában volt a SimSig programmal és kisebb-nagyobb gyakorlattal is rendelkeztek.

A rendezvény megnyitóját követően a SimSig.hu csapata 5 számítógéppel 8 monitorral kezdte meg a működést a virtuális forgalomirányítás világában. A számítógépeket hálózatba kötöttük a Scottish Region három központját (Edinburgh, Central Scotland és a North East Scotland). A pénteki napon a Skót központokkal "zökkenőmentesen" működtünk. A TCF-eken kívül komolyabb probléma nem történt. A négy órás Skót központokról áttértünk a régi KX központra, amit 5 részre osztottunk.

A szombati napon több érdeklődő volt, főleg azután érdeklődtek, hogy mi irányítjuk-e a terepasztalokat. Négy számítógépen a KX-et működtettük és egy gépen a Signalsoft Post T Arnhem 1965-ös szimulációt futtatunk. A Post T iránt nagyobb érdeklődés mutatkozott. Sokan megkérdezték, hogy hazai fejlesztésű és vagy hazai vonatkozású forgalomirányító szimulátor miért nincs.

A vasárnap szintén öten kezdtük meg a hálózati szimulációt. A pénteken abbahagyott KX-et folytattuk, 40 percenként cserélgettük a területeket. A szimulációban 23:45 percig jutottunk és 62%-os teljesítményt értünk úgy, hogy szinte folyamatos TCF (hamis foglaltság) nehezítette a kezelők dolgát. Az utolsó napon a vasút modellezők is szakítottak időt, és komolyan érdeklődtek a programok iránt. A szervezőktől meghívást kaptunk a következő Temofesztre, ahol már kivetítőn is látható lesz a Simsig forgalomirányító szimulátor működés közben.     

 

Tamogatóink:


 

Partnerek: