Blockpost

Letölthető a Portcreek Junction DEMÓ változata!

 

A Blockpost Software által készített szimuláció az angolok által használt vonóvezetékes -blokkos biztosítóberendezést szimulálja.
A rendszerben a bell-code (harang-kódos) kommunikáció abból a kórból való, amikor még nem telefonon beszélgettek a szomszédos állomások, hanem harang jelekkel (pl. 1-2-1 kód) kértek engedélyt egymástól. A berendezés annyira megbízható és időtálló, hogy a mai napig használják a mellék és nosztalgia vonalakon.
A szimulációban a harang kódokat az eredeti berendezésnek megfelelően halljuk, esetünkben három különböző hangmagasságú harang, mert három szomszédos állomás van. A harang kódokat értelmezni kell, majd vissza kell ismételni, bizonyos esetekben kar átállítása után lehetséges, ekkor foglalttá válik az adott szakasz, majd a menetrendnek megfelelően nekünk is engedélyt kell kérni a másik (továbbhaladási irányba) állomástól, itt is harangkóddal. A visszajelzés és foglaltság állítást követően tudjuk majd beállítani a váltókat-reteszelőket-jelzőket. Az elindulást a szomszédból haranggal jelzik, továbbá az érkezés és elhaladást is, valamint a szakasz szabadra állítást is haranggal kell érvényezni!
Bonyolultnak hangzik elsőre, de 1-2 órás gyakorlás után könnyen kezelhetővé válik ez az "egyszerű" berendezés!
Legyél Te is forgalomirányító!

http://www.blockpostsoftware.co.uk/downloads.php

Tamogatóink:


 

Partnerek: