HELP (segítség)

Wine beállítása

Photo

A Linuxon csak a Wine program segítségével lehet a SimSig-et futtatni. A Wine egy Windows emulátor. Telepítéskor létrehoz Windows-os fájlokat a fontokat, dll-eket. Külön könyvtárt készít a rendszerünkben. A win-es programokat ide telepíti és innen működteti. Sajna nem mindent tud emulálni és nem úgy ahogy megszoktuk a Windows-ban. Kompromisszumot kell kötni, hiszen a Linux nem Windows.
A beállítások menüpont: Grafika:  "Az ablakkezelő kezelheti az ablakokat" ha nem engedélyezzük akkor a SimSig lesz előtérben, a többi ablakot nem tátjuk, csak ha bezárjuk a programot.
A "Virtuális asztal emulálása" létrehoz egy teljesen független asztalt amin csak a SimSig működik, (kicsivel gyorsabb a scroll-ozás). A virtuális képernyő felbontását tetszőlegesen beállíthatjuk. A többi beállítás nem vonatkozik a SimSig-re.

A Linux-os tesztelésem során azt tapasztaltam, hogy mindent úgy kezel mint a Windows. Vannak kicsi eltérések, pl. előfordult, hogy a scroll-os változatnál egy F2 bezárása után a kurzorra nem reagált a képernyő, ilyenkor az ablakra kattintás megoldotta a dolgot. A kurzor mozgatására szerintem kicsit darabosan frissíti a képernyőt, de az egér scroll-ra rendesen reagál. Ami még kicsit zavaró az a menetrend táblázat (vonatszámra kattintva) kezelése, sajnos a táblázat elcsúszik balra, viszont a fejléc nem. Valamint a message ablakban az új üzeneteket nem követi automatikusan a görgető sáv, ezért nem látjuk azokat. Amire még nem találtam megoldást, a két videó-kártyát hogyan tudja kezelni a Linux, a Trent-nél hiányzik a második képernyő.

Tamogatóink:


 

Partnerek: