HELP (segítség)

SimSig a Linux-on

A sorozatos vírustámadásoknak köszönhetően én is a Linux felé fordítottam a figyelmem. A magyar Linuxos fórumokon azt olvastam, hogy az Ubuntu Linux a "legjobb". Letöltöttem és egy CD-re felírtam. Kipróbáltam Live módban, ilyenkor a CD-ről indítja el a rendszert. Mivel az "ablakos" rendszerem megadta magát teljesen, ezért felraktam a gépemre az Ubuntu 8.10-es Linuxot. A telepítés egyszerű és gyors volt. Persze a SimSig-et nem Linuxra készítették, ezért szükség volt egy Wine nevű csomagra, amit feltelepítettem. Ez a program a "Windows" rendszert emulálja. 

A Wine most már felismeri az .exe fájlt, tehát lehet telepíteni a SimSig (simsigsystem_v2_103.exe). Azt hittem, hogy minden rendben lesz, ezért feltelepítettem a Trent központot. Megnyitásnál jöttem rá, hogy a simsig fontot nem ismeri fel a Wine, és a vágány hálózat helyett sok "a" és "é" betűt láttam. Na akkor irány a fórum. Az egyik írásban megtaláltam a megoldást: először a (swindon2_6_3.zip)-et kell feltelepíteni. És láss csodát, újra látom  vágányhálózatot, és a Trent is működik.


 Ezek után én a Linux-nál maradok, hiszen minden működik, sőt a Trent extra mérete is megoldódott. A Linuxban annyi virtuális képernyőt tudunk létrehozni, amennyit akarunk. A jobb alsó sarokban a egy kattintással átválthatunk a másik képernyőre, és nem csak széltében, hanem egymás feletti képernyőket is készíthetünk.


 

 A simsig.co.uk oldalon a dokumentumok között is találhatunk leírást a Linux alá telepítésről, de én egy szót sem értettem belőle. Valószínűleg az Ubuntu Linux más rendszerfájlokkal rendelkezik. Először nekem is furcsa volt a Linux, nem ezt szoktam meg, de kb.  egy hét alatt megtanultam mindent rajta, és a "csomag kezelő"-nek köszönhetően minden olyan programot megtaláltam amit eddig is használtam. Az Internet kezelése zseniális, és biztonságos. A hálózati szimulációt fogom legközelebb tesztelni, de szerintem nem lesz vele problémám. Ami nekem a legmeglepőbb volt, hogy az OP rendszer telepítése 15 perc alatt elkészült és egyszer sem kellett újraindítani a rendszert!! Ajánlom mindeninek.

(Murai László Snail Sims)

 


 

Linux: Ubuntu 8.10

Wine kiegészítő: WineHQ

Linux leírás (angol): simsig.co.uk

Linux fórum (angol): SimSig és a Linux

Simsig.hu fórumán tedd fel kérdésedet: magyar fórum


 

Tamogatóink:


 

Partnerek: