Rendezvények

Virtuális vasút találkozó (2010.12.05.)

 

2010. december 5-én vasárnap került megrendezésre a VonatMagazin csapata által szervezett vasúti találkozó. Az összejövetelre a SimSig csapata is meghívást kapott. Csapatunknak sajnos kevés tagja van, de azért így is résztvettünk páran az eseményen.

Érkezésemkor (de. 10 óra) 2 Simsig tag volt jelen a találkozón, ők név szerint IPG és NAZARETH volt. Az előbbi társasághoz csatlakoztam én is. A helyszín a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház volt, ahol nagyon jó körülményeket biztosítottak a találkozó zavartalan megtartásához.

Minden résztvevő csapatnak volt külön asztala, volt megfelelő mennyiségű szék is. A művelődési házban egy külön terem (102-es előadó) volt fenntartva a vasúti játékok bemutatására. Az épületbe érve segítőkészen tájékoztatták az érdeklődőket az információs pultnál valamint táblák is segítették az eljutást a helyszínre. A teremben mindegyik asztalnál más vasúti játékot (szoftvert) lehetett szemügyre venni. A SimSig csapata a jobb hátsó sarokban kapott helyet. Megérkezésem pillanatában lázasan zajlott az irányítás.

Az érdeklődők egyszerre két forgalomirányító szoftvert is szemügyre vehettek. Az egyik számítógépen NAZARETH a SimSig program Bristol központját irányította a reggeli csúcsidőben (8-11 időpontban). A mellette lévő asztalon pedig IPG mutatta be az érdeklődőknek a Post T Arnhem központ működősét. IPG csapat tagunk ehhez a forgalomirányító rendszerhez hozott nyomtatott anyagot is. Megtekinthető volt nála Arnhem helytelen irányú forgalmának lebonyolítását szemléltető ábrák valamint a játék menetrendje és egyéb érdekességek.

Én pedig egy egyszerűbb SimSig központot választottam, a Wembley Suburban volt a felügyeletem alatt. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem hálózatban játszottunk? Ennek egyszerű oka van, mert a switch-ünk az időközben megbetegedő SnailSims társunknál volt. A házban volt elérhető WiFi kapcsolat, próbáltunk azon keresztül csatlakozni egymáshoz, de sajnos a technika ördöge kifogott rajtunk.

Fotó: IST

Délután folyamán D. Sanyi is megérkezett a helyszínre, ő munkából jött, ezért gépet nem tudott hozni. A lényeg, hogy tiszteletét tette ezen a nemes eseményen.

A délelőtt folyamán nem sok ember volt, aki a SimSig iránt érdeklődött volna. A bátrabbak természetesen közelebb jöttek hozzánk, és kérdeztek is páran. NAZARETH-el és IPG-vel helytálltunk, és szívesen válaszoltunk az érdeklődőknek. A délelőtti időszakban inkább kisebb, fiatalabb gyerekek érkeztek a találkozóra, akiknek még nem annyira látványos a forgalomirányítás.

Délután már nagyobb érdeklődést könyvelhettünk el, akadt jelentkező nálam és NAZARETH-nél is, valamint IPG is lelkesen magyarázta a tudnivalókat a Post T Arnhem forgalomirányító szoftverről. Délután 1 óra felé odajött egy srác hozzám, hogy tudok-e neki segíteni a SimSigben. Válaszom természetesen igen volt. Gyors helycsere után az ő irányítása alatt közlekedtek a vonatok a Wembley Suburban központban. A feladattal sikeresen megbirkózott a leendő kolléga, nem nagyon volt késés. Igaz az irányított terület nem túl bonyolult, a forgalom is viszonylag kicsi. Úgy gondolom egy kezdőnek kell is az egyszerűség, mert így talán nem megriad a feladattól, hanem megszereti. A srác kb. délután 3-ig irányította a központ forgalmát.

A találkozó ideje alatt a SimSig iránt érdeklődő emberek száma 3-5 ember közé tehető.

A VonatMagazin által megrendezett összejövetelen kipróbálható volt még, a Zusi, az MSTS, az OpenBVE, valamint a World Of Subway metróvonal is. Az MSTS és a World of Subway irányítása RailDriverrel volt kivitelezve. Akadt jelentkező bőven a RailDriveres vezetésre.

A résztvevők szerintem jól érezték magukat. Köszönet a VonatMagazin csapatának, különösen IST-nek. Szívesen részt veszünk ilyen rendezvényeken továbbra is.

Képek és VM-es leírás itt elérhető: http://www.vonatmagazin.hu/2010/12/vvt-beszamolo/


Szöveg: Hegedűs Ákos (HEAK)

Tamogatóink:


 

Partnerek: