Hírek

Bristol – a filtoni elterelés

A fiktív, 2009-es nyári menetrendet a Bristolhoz, Thesignalbox készítette, melyben a Filton állomás lezárása miatt, a vonatok terelőúton, az Avonmouth-on keresztül közlekednek. A menetrend bemutatását Sünöcske fordította, a menetrendben található leírás alapján.


 A Bristol Summer Fictional 2009 - Filton Diversions menetrend letöltése


Thesignalbox:

Üdv mindenkinek!

Ez az első Bristolhoz kiadott menetrendem, így elnézést, ha valami hibát vétettem benne. Arra az időszakra alapul, amikor Filton állomás zárva volt átépítés miatt, így a menetrendben a Filton területen vágányzár miatt terelés van.
A legtöbb vonat rövidített útvonalon közlekedik, és alapvetően csak a FGW távolsági és a Cross-Country szerelvények kerülnek Clifton felé.

 

Rövid összefoglaló a tartalomból:

FGW (High Speed)

A Paddington - Bristol/Dél-Wales/Dél-nyugati járatokat nem érinti a vágányzár. Csak a 04:40-es Bristol TM - Paddington és a 22:30-as Paddington - Cardiff járat kerül Avonmouth felé, valamint a Cheltenham Spa-i és herefordi szerelvényvonatok. A legtöbb cheltenhami HST-szerelvényvonat ebben az időszakban viszont Landore-ból (Swansea) jön, a szerelvényvonatok kerülőúton történő közlekedtetésének időigénye miatt.

Néhány vonat Weston-super-Mare-en végállomásozik a csúcsforgalomban, illetve további egy járat napközben. Egyetlen HST-szerelvény közlekedik Bristolon keresztül Penzance-be, visszaútban pedig kettő. A többi vonat a gyorsabb és rövidebb westbury-i vonalon fut.

Dél-Wales normál óránkénti menetrendet kapott (óránként és irányonként egy-egy vonat Swansea-be/ből). A Közlekedési Minisztériummal (Department for Transport - DfT) folytatott egyeztetést követően, a fishguardi HST-k csak hétfőtől péntekig fognak közlekedni, szombatonként nincs ilyen vonat... még.

Swansea és Bristol még későbbi vonatokat kap Londonba azok számára, akik még több időt szeretnének a városban tölteni, vagy később érkeznek, így később is térnek vissza a fővárosba.


FGW (Local)

A legtöbb FGW motorvonat Avonmouth felé terelve közlekedik, ha az útvonala lehetővé teszi. Valamennyi Portsmouth - Cardiff vonat a kerülővel közlekedik, és megállnak Patchway állomáson, hogy pilótát (figyelő, vonalismerettel rendelkező dolgozó) vegyenek fel, vagy tegyenek le. A Taunton - Cardiff vonatok Bristol TM állomásig közlekednek, ugyanez érvényes a legtöbb Weymouth-i vonatra, ezekből néhány tovább közlekedik Gloucester/Great Malvern felé. Pótolandó a gloucesteri és cardiffi "bokorugrókat" (mindenütt megálló személyvonatok), óránként közlekedik Glouceser és Cardiff között személyvonat.

Néhány terelt vonat Clifton Down és Avonmouth állomáson is megáll, főképp a szemből érkező vonatok bevárása céljából, így ezeken az állomásokon is megoldott az utasok ki- és beszállása. Ezen kívül kora reggeli és egy késő esti szerelvény valamennyi állomást kiszolgálja Avonmouthig, amikor az útvonal kevésbé terhelt.

Pilning állomáson megnövekedett a forgalom, mivel új buszjárat hordja rá az utasokat a környékről az állomásra. Ez lényegében egy kísérlet a helyi önkormányzat részéről, mellyel a lakosságot buzdítják a vasút használatára. A buszok csatlakoznak az itt megálló vonatokhoz. Ez remélhetőleg sikeres szolgáltatás lesz, és megnöveli az állomás utasforgalmát, mivel eddig teljesen el volt szigetelve a környéki településektől.

Bristol TM - Severn Beach vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek egész nap, hogy ne zavarják a terelt vonatok forgalmát.

Bár a legtöbb vonalszakasz szabad marad, főképp késések alkalmával, ez az egyetlen lehetősége a BAC-nek, hogy használhassa a gurulópálya-átjárót. Lehet, hogy épp egy ütemes gloucester-i vonatot sikerül feltartóztatni, de az sem kizárt, hogy a BAC egész nap nem tudja használni az átjárót!

A FGW ezen felül kísérletképpen bevezetett egy Severn Beach - Portishead viszonylatot, de természetesen a mai nap folyamán ezek a vonatok Bristol TM állomásról indulnak, és két óránként megállás nélkül közlekednek Portisheadbe. Ha a kísérlet beválik, óránkénti ütemben indulhatnának a vonatok, de a legfőbb probléma a token rendszer Ashtonban, mely jelentős időveszteséget okoz.

A FGW bérel továbbá egy Class 67-esekkel vontatott szerelvényt a weymouth-i irány kiszolgálására. További egy szerelvény Cardiff és Gloucester kzöött közlekedik, mely általában a tauntoni vonatokat szokta továbbítani, a motorkocsihiányt ellensúlyozandó.


Arriva CrossCountry

Az AXC a szokásos óránkénti észak-déli távolsági vonatait Avonmouth felé terelve közlekedteti. Egyes vonatokban párban közlekednek a Voyager egységek, melyek így 8, 9 vagy 10 kocsi hosszúak. A cross-country HST szerelvények is közlekednek, egy bérelt NXEC (National Express East Coast) szerelvénnyel együtt, melyekkel a nyári Newquay-i vonatokat szolgálják ki.

A Bristol - Newcastle közötti vonatok rövidítve közlekednek, az egyvágányú vonal alacsony kapacitáshatára miatt. A vonatok Newcastle és Gloucester között közlekednek, óránként.


South West Trains

A SWT vonatok menetrendje módosult, hogy beilleszthető legyen a FGW helyi vonataiba, de ezek terelése nem szükséges. 5 vonatpár közlekedik, egy Salisburybe/-ből, a másik négy pedig London Waterlooba/-ból.


Teherforgalom

A vágányzár miatt a Portbury-i tehervonatok nem közlekednek, a Westbury - Dél-Wales irányt pedig Swindon felé terelik. Az Avonmouth - Didcot szénvonatokat a korlátozás nem érinti.

Észrevételeket a "Timetable Comments" témafalon, ezen menetrend témájában lehet tenni.


 


A fordítást a menetrend alapján (Sünöcske) készítette.
www.simsig.hu
, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tamogatóink:


 

Partnerek: