TerVez2

Múzeumok Éjszakája (TerVez2)

Bizonyára hallottál már a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatról, amelynek keretein belül évről-évre rengeteg helyen várják a nagyközönséget mindenféle színes programmal. Idén a TerVez2 is beáll a sorba, azaz a MÁV éjszakai programjait mi is színesíteni fogjuk. Az elkészült térképeknek most is csak egy részét fogjuk megmutatni, ám reméljük, némiképp az újdonság erejével hatnak majd az „esetleges” elővárosi vonalrészek. ;)

2015. június 20-án 13 és 24 óra között várunk Titeket a keleti pályaudvar kocsijavítójában!

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor standja a Keleti pályaudvar Kocsijavítójában lesz, amely a Verseny utca 1. alatt található (Thököly úti oldalon a posta mellett).

 

A Múzeumok Éjszakája során érvényes közlekedési rendről itt található több információ: http://www.bkk.hu/2015/06/bkk-jaratokkal-a-muzeumok-ejszakajan-3/.

A MÁV csoport további rendezvényeiről a http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vonattal-muzeumok-ejszakajara, valamint a http://www.elvira.hu/mav-csoport/muzeumok-ejszakaja weboldalakon találhatók bővebb információk.

Ahogy eddig is, most is csupán az elkészült térképeink egy részét szeretnénk megmutatni Nektek, ám reméljük, az újdonság erejével fog hatni néhány elővárosi vonalrész.

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon!

Mi lesz még látható a TerVez2 kívül?

 • A műhelycsarnok előtti szabad vágányokon a MÁV-START Zrt. elővárosi járműveinek (vezérlőkocsik, dízel és villamos motorvonatok, köztük a legújabb, 1416-os, kék FLIRT) és legújabb nemzetközi kocsijának (IC+) bemutatója. A járművek belülről is megtekinthetők.
 • A 10. vágányon Z1 típusú személykocsi 4x20 tonnás csoportemelőn megemelve. A jármű kigurított forgóvázán vizsgálatokat, kerékmérést és ultrahangos repedésvizsgálatot mutatnak be a vasúttársaság szakemberei.
 • A 12. vágányon a vizsgálócsatornából lehet megtekinteni egy Z1 típusú személykocsi alvázát és forgóvázait.
 • Lengéscsillapító-vizsgálatok gyakorlati bemutatása a vizsgálóműhelyben.
 • Háló- vagy fekvőhelyes kocsi és vele összenyitott komfortkocsi bemutatása a 12. vágány ütközőbakjánál.
 • Étkezőkocsi bemutatása a 11. vágány ütközőbakjánál. A kocsiban megtekinthetők Nehéz György magángyűjteményének legérdekesebb, utasellátós tematikájú darabjai.
 • Alkatrészek, amelyeket soha máskor nem tapinthatunk meg
  • Az oktatóteremben a FLIRT-ök gyártója, a STADLER bemutatója alkatrészekkel és modellvasúttal. A látogatók megtekinthetik, sőt meg is érinthetik a villamos motorvonatok néhány nagyfeszültségű alkatrészét, például az áramszedőt és a főmegszakítót – természetesen kiszerelt, feszültségmentes állapotban.
 • Vasútmodellek
  • A Budapesti TT Barátok Klubjának modulokból összeállított, 1:120 méretarányú, körülbeül 50 méter hosszú modellvasútja a 8. vágány mellett tekinthető meg.
  • Sőt, még akár az is elképzelhető, hogy a TerVez2 Szimulátor fogja vezérelni a modulrendszer egyik állomását
  • A vitrinekben vasutas dolgozók modellvasútjai és az 50 éves M62-es néhány modellje látható.

Reméljük, a Múzeumok Éjszakáján vendégeink között tudhatunk majd!


A TerVez2 Csapatának nevében:

Szkupien Péter, Hajós Norbert

 

Tamogatóink:


 

Partnerek: