TerVez2

TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor

A TerVez2 az első teljes mértékben hazai készítésű, nem hivatalos oktatási céllal életre hívott vasútforgalmi szimulátor. A program teljes egészét tekintve célja egy vasútforgalmi szimulátor elkészítése, ami a "valós" vasúti működést egy "házi" szimulátor szintjén valósítja meg.

Szerkezetét tekintve, a TerVez2 moduláris felépítésű program. Külön meg lehet tervezni a vasútvonal topológiáját, amihez helyszínrajz is tartozik. A helyszínrajzon megtekinthetők a váltó- és jelzőállások valamint a foglaltságok. Ez rendkívül hasznos lehet a biztosítóberendezés által nem felügyelt terek áttekintésére. A topológiához többféle biztosítóberendezést is építhetünk – kapcsolhatunk. Maga a topológia is elemekből, elemcsoportokból, és az azokat összekötő vonalakból épül fel. Ezek segítségével könnyen készíthető egy térkép, illetve a későbbiekben könnyen bővíthető is.

Galéria: http://tervez2.eu/portal/allomas_kepek.php 

Fejlesztő: Hajós Norbert
----------------------------------------------
Program: Magyar
Nyelv: Magyar
Licenc: Fejlesztés alatt
Weboldal: http://tervez2.eu
Op. rendszer: XP, Win7, Win8
Közösségi oldal: Facebook


 

Múzeumok Éjszakája (TerVez2)

Bizonyára hallottál már a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatról, amelynek keretein belül évről-évre rengeteg helyen várják a nagyközönséget mindenféle színes programmal. Idén a TerVez2 is beáll a sorba, azaz a MÁV éjszakai programjait mi is színesíteni fogjuk. Az elkészült térképeknek most is csak egy részét fogjuk megmutatni, ám reméljük, némiképp az újdonság erejével hatnak majd az „esetleges” elővárosi vonalrészek. ;)

2015. június 20-án 13 és 24 óra között várunk Titeket a keleti pályaudvar kocsijavítójában!

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor standja a Keleti pályaudvar Kocsijavítójában lesz, amely a Verseny utca 1. alatt található (Thököly úti oldalon a posta mellett).

Bővebben: Múzeumok Éjszakája (TerVez2)

TerVez2 négyév után

Sokan kérdeztétek, honnan lehetne letölteni a programot, hogyan lehetne kipróbálni, netán csatlakozni a csapathoz. Volt, aki még licenszkulcsot is kapott egy időre, majd miután nem hosszabbítottuk ezeket, kérdezte, hogy miért. Már akkor is azt mondtuk, hogy közeleg a cél(egyenes), vagyis annak az ideje, amikor a Nagyközönség (beleértve Téged is!) kipróbálhatja a programot.

Az elmúlt 4,5 év munkája beérni látszik. A projektbe fektetett munkaórák száma immáron meghaladja a 20 000-t. Úgy gondoljuk, erre méltán lehetünk büszkék! Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a projekt semmiféle anyagi támogatást nem kapott az elmúlt idők során; önerőből, lelkesedésből fejlesztettük-készítettük el mindazt, amink van.

Bővebben: TerVez2 négyév után

Tamogatóink:


 

Partnerek: