Alkategóriák

 • PC-Rail Simulations

  A PC-Rail vasúti forgalomirányító szimuláció, részletes és valódi rendszeren alapuló szoftver.

   

  Főként a Nagy Britannia biztosítóberendezéseit szimulálja, négy különböző rendszerben (Modern SeriesHeritage Series, Special Series, Steam Era Series). Az alap programhoz külön-külön kell megvásárolni a szimulációkat és a kiegészítőket.

   

  A programot folyamatosan fejlesztik és rendszeresen adják ki az új szimulációkat. Segítséget a www.pcrailservices.co.uk oldalon találunk.

   

  Fejlesztő: John D. Dennis
  ---------------------------------
  Program: Angol
  Nyelv: Angol
  Licenc: Fizetős (Demó van)
  Weboldal: www.pcrail.co.uk
  Op. rendszer: XP, Win7,
  Közösségi oldal: Facebbok

   

  Cikkek száma:
  21
 • SIGNALSOFT

  A Signalsoft Rail Consultancy Ltd. Kanadai cég valós biztosítóberendezésen alapuló forgalomirányító szoftvereket készít. Főként állomások és kisebb irányító központok (KÖFI) szimulációkat adnak ki. Eddig két ország vasútállomásait programozták le.

  1. A Holland rendszerű  szimulációk (NX-panel) eddig három programot  adtak ki, és kettőnél többen is irányíthatják a forgalmat hálózatban.
  2. A Német Sp Dr S 60-as biztosítóberendezésű állomások (közel 15 állomás) forgalmát nem csak egyedül, hanem hálózatban többen is kezelhetjük, valamint a szomszédos állomásokat is össze lehet kapcsolni.

  A programot folyamatosan fejlesztik és javítják, részletes a segédlete (Wiki), és többnyelvű fórumot is üzemeltetnek.

  Fejlesztő: Richard Plokhaar
  -------------------------------------------------
  Program: Kanada
  Nyelv: Angol, Német, Holland,
  Licenc: Fizetős (demó van)
  Weboldal: www.signalsimulation.com
  Op. rendszer: XP, Win7, Win8,
  Közösségi oldal: Facebook
  Webshop: shop3.signalsoft.nl


   

  Cikkek száma:
  11
 • SIAM Railway Simulations

  A SIAM Ltd. 1986-tól fejleszti a vasúti forgalomirányító szimulátorait. Kezdetben Dos alapú programokat készítettek, manapság viszont Windows kompatibilis változatokat adnak ki, illetve a Dos változatok működése érdekében frissítéseket készítenek.

  A program készítői az XX. század korszak vágányhálózatát és forgalmát dolgozták fel, a 1900-évektől az 1990-es időszak közötti szimulációkat adtak ki, van olyan állomás, amelyhez különböző korszaknak megfelelő vágányhálózatot is piacra dobtak.

  A forgalomirányító programok, nem csak a menetrendi vonatok közlekedését engedik meg, hanem a tárolók és fűtőházi forgalmat és az iparvágányi vonatokét is.

  A programról nagyon kevés információt és képmentést adnak ki a hivatalos weboldalon. Szinte az össze program fizetős, és demó változatot nem készítettek.

  Galéria: http://www.simsig.hu

   

  Fejlesztő: Brian Hornsey

  Program: Angol

  Nyelv: Angol

  Licenc: Fizetős

  Weboldal: www.siam.co.uk

  Op. rendszer:Dos, XP

   


   

  Cikkek száma:
  1
 • TerVez2

  TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor

  A TerVez2 az első teljes mértékben hazai készítésű, nem hivatalos oktatási céllal életre hívott vasútforgalmi szimulátor. A program teljes egészét tekintve célja egy vasútforgalmi szimulátor elkészítése, ami a "valós" vasúti működést egy "házi" szimulátor szintjén valósítja meg.

  Szerkezetét tekintve, a TerVez2 moduláris felépítésű program. Külön meg lehet tervezni a vasútvonal topológiáját, amihez helyszínrajz is tartozik. A helyszínrajzon megtekinthetők a váltó- és jelzőállások valamint a foglaltságok. Ez rendkívül hasznos lehet a biztosítóberendezés által nem felügyelt terek áttekintésére. A topológiához többféle biztosítóberendezést is építhetünk – kapcsolhatunk. Maga a topológia is elemekből, elemcsoportokból, és az azokat összekötő vonalakból épül fel. Ezek segítségével könnyen készíthető egy térkép, illetve a későbbiekben könnyen bővíthető is.

  Galéria: http://tervez2.eu/portal/allomas_kepek.php 

  Fejlesztő: Hajós Norbert
  ----------------------------------------------
  Program: Magyar
  Nyelv: Magyar
  Licenc: Fejlesztés alatt
  Weboldal: http://tervez2.eu
  Op. rendszer: XP, Win7, Win8
  Közösségi oldal: Facebook


   

  Cikkek száma:
  2

Tamogatóink:


 

Partnerek: