Hírek

Cset, Fórum, IP cím és Galéria, újítások a weboldalon

Simsig.hu weboldal fejlesztése részeként valósidejű beszélgetés (chat) működik ezentúl a forgalomirányító rajongóknak. A képernyő bal oldalán elhelyezett Cset Szoba ikonra kattintva választhatunk a "szobák" között, regisztráció esetén pedig akár új szobákat is létrehozhatunk, ahol pl. egy központtal kapcsolatos kérdéseket is feltehetük, vagy az online játékhoz is kereshetünk irányítókat. Jelenleg két Cset szobát hoztunk létre, ahol bátran kérdezhetnek még azok a rajongók is, akik nem regisztráltak az oldalunkra. A közvetlen privát beszélgetéseket a jobb alsó sarokban található felhasználó ablakban lehet kezdeményezni, érdemes beállítani a foglaltsági státuszunkat amint belépünk az oldalra. A kezdő forgalomirányítóknak üzenem, hogy bátran kezdeményezzenek privát beszélgetést velem, vagy bármely regisztrált felhasználóval, hiszen ezért készítettük ez a weboldalt!

A Simsig.hu fórumának frissítését is elvégeztük, többek között újra olvasható a Fórum szabályzat, olvashatóvá tettük az összes topikot a vendégek számára is, új sablont alakítottunk ki, továbbá kezdeményezni lehet bármely kategóriában a  szavazást, a főoldalon is megjelennek a legújabb hozzászólások (jobb oldalon) és megtekinthető a fórum statisztikái is. A Fórum motorját is frissítettük a legújabb Kunena 3.0.4-es változatra. Remélem kedvet kaptok és gyarapítjátok a hozzászólásokat!

A hálózati játékhoz szükséges a szervert készítő játékos Internetes IP-címe. Ennek lekérdezésére számtalan program és weboldal létezik. A Simsig készítői beépítették a programba az IP-cím lekérdezésének elérhetőségét, ami a http://www.simsig.co.uk/whatsmyip.php oldalra ugrik. Sikerült egy egyszerű skript segítségével az aktuális IP címet a mi weboldalunkon is megjeleníteni. A weboldalunk jobb felső sarkában a "Keresés" ablak alatt megtalálhatjátok a gépetek aktuális IP-címét. (az IP címünk folyamatosan változik, kivéve, ha pénzért vásárolunk egy statikus IP címet). A kapcsolatot úgy tudjuk letesztelni, ha készítünk egy szervert egy központtal, majd újból megnyitjuk u.a. a központot és client-ként (az IP-cím és a port beírásával) csatlakozunk az általunk nyitott szerverhez. Amennyiben ez nem sikerül, meg kell nézni a saját Router beállításait, és engedélyezni kell az 50505 és 50507-e portokat. (részletesen itt)

Végezetül a Galériában is megtalálható az összes központról készült képmentés, valamint az újból kiadott központokról is új képek kerültek fel. Akinek kedve van küldjön különleges képmentéseket az info kukac simsig pont hu e-mail címre, a képek kikerülnek a Galériába.

Tamogatóink:


 

Partnerek: